خصوصیات کیفی انواع برنج ایرانی با کیفیت
فرمت فایل ورد ۲۰۱۳ تعداد صفحه 10 انواع برنج ایرانی صدری یکی از بهترین و مرغوب ترین انواع برنج ایرانی برنج صدری می باشد، این برنج با کیفیت بومی یا محلی کشور بوده که در استان گیلان و سایر نقاط کشور کشت می گردد. شکل دانه برنج این ارقام به دلیل عرض کم دانه، بلند، قلمی، کشیده و جنس دانه گچی و تقریبا سفت و سخت می باشد رنگ دانه سفید متمایل به کرم و از نظر عطر، طعم و خاصیت پخت بسیار مرغوب و عالی می باشد. میزان پروتئین موجود در دانه برنج بالا (۸درصد) و در آزمون مالش بین دو کف دست، چربی بخوبی قابل لمس می باشد.طول دانه خام برنج صدری بیش از ۷ میلی متر (متوسط ۴/۸ میلی متر) و پس از پخت بیش از ۱۳ میلیمتر و عرض دانه ۴۵/۱ میلی متر و نسبت طول به عرض دانه بیشتر از ۳، متوسط غلظت ژل ۴۸، متوسط درجه حرارت ژلاتینی شده دانه ۴ و متوسط عملکرد برنج سفید ۲۳۸۰ کیلوگرم در هکتار می باشد. برنج دمسیاه یکی از انواع برنج صدری و بسیار مرغوب و برنج با کیفیت بالا بوده که رنگ ریشک یا دم شلتوک سیاه می باشد. طول دانه خام ۵/۷ میلی متر، طول دانه پس از پخت ۱۵/۱۲ میلی متر و نسبت طویل شدن دانه …